Kamerkoor van Zangstudio Haarlem

Het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem is opgericht in 2017 en debuteerde in februari 2018 met Vergebliches Ständchen, een programma rond Duits-romantische koormuziek van Johannes Brahms, Franz Schubert en Felix Mendelssohn. Soliste was Petra Ehrismann (alt/mezzo) en het geheel stond onder leiding van Michel Poels.
In mei 2019 verleende het kamerkoor medewerking aan het programma Im Strome des Lebens waarmee Michel Poels zijn Master of Music koordirectie behaalde aan de HKU (Utrechts Conservatorium). Op het programma stonden werken van Britten, Pärt, Schubert, Brahms en Rossini.
Misa Tango (Misa a Buenos Aires) zou worden uitgevoerd in maart van 2020 maar werd afgelast vanwege de coronacrisis. Een registratie van het alternatieve concert is te bekijken via onderstaande link….
In maart 2022 zal het kamerkoor deel uitmaken van operabeleving Cavalleria Rusticana van Zangstudio Haarlem, in samenwerking met de Russische regisseur Ekaterina Vasileva. De première hiervan zal plaatsvinden in De Doopsgezinde Kerk te Haarlem, waarna diverse voorstellingen volgen in Haarlem en Amsterdam.

Misa Tango

In maart van 2020 had het concert “In Zuid-Amerikaanse sferen” moeten plaatsvinden, in samenwerking met Koninklijk Mannenkoor Zang & Vriendschap. Maar de coronacrisis gooide roet in het eten.

Op 3 oktober 2020 vond het concert alsnog plaats, in aangepaste vorm, zonder publiek. Deze registratie is (tegen betaling) te bekijken via onze winkel.

KLIK HIER VOOR DE REGISTRATIE

Hoogwater voorheen Laagwater

Schrijver, film en theatermaker Wim T. Schippers leverde in 2015 voor het eerst van zijn leven een uitgeschreven partituur voor een even onverwachte als spectaculaire vertoning. Omringd door musici van de Veenfabriek, acteur waaronder Titus Muizelaar en Meral Polat, was Schippers het middelpunt van een avond vol ongeregeldheden, muziek, zang, sketches en vreemde taferelen! Bij de vertoning in de Toneelschuur in Haarlem, was het projectkoor van Zangstudio Haarlem betrokken. 

 

Productie: Veenfabriek i.s.m. Toneelschuur, Adelheid Female| Economy en Stichting Zangstudio Haarlem (voor wat betreft de voorstellingen in Haarlem)

Stardust Vocal Group

Tot 2016 was Michel Poels dirigent van Stardust Vocal Group, een ensemble dat zich richtte op swingmuziek uit het begin van de 20e eeuw. Met producties als It’s a wonderful life, Stardust Radio Quiz, Boy (naar Bernlef) en The singing detective sings again, brachten zij voorstellingen in een theatrale setting.

Teksten: Trudy van der Wees
Regie en choreografie: Billy Lord
Muzikale leiding: Michel Poels

Malle Babbe de opera

In 2009 begon Zangstudio Haarlem in samenwerking met de Haarlemse Opera met het oprichten van een projectkoor. Initiatiefnemer Astrid Vrensen, regisseur Annechien Koerselman en Michel Poels produceerden deze heerlijke pastiche opera op drie verschillende locaties in Haarlem.
Met muziek van Verdi, Mozart, Bizet en vele anderen.

Astrid Vrensen – sopraan
Michelle Mallinger – sopraan
Joost van Velzen – tenor
Michel Poels – bariton
Roderigo Robles de Medina – piano
Regie: Annechien Koerselman
Kostuums: Paladijne
Zakelijke leiding: Martin ten Brinke

Kerst met Ernst Daniël

Op uitnodiging van de Philharmonie Haarlem, stelde Zangstudio Haarlem in december van 2012 een projectkoor samen voor dit bijzondere programma rondom zanger Ernst Daniël Smit.