In 1958 ben ik in Bussum geboren en zo’n 25 jaar geleden naar Beverwijk verhuisd. Misschien opmerkelijk, maar dat was en is de liefde ook – met twee studerende dochters als tastbaar bewijs daarvan.
Na een behoorlijke tijd in verschillende administratief-juridische functies bij diverse waterschappen te hebben gewerkt, ben ik 20 jaar geleden overgestapt naar het bedrijfsleven, waarbij ik altijd op de grens van ICT en business heb geopereerd. Sinds 7 jaar ben ik zelfstandig consultant, bruggenbouwer en klovendichter tussen ICT en business. En onderdeel van FashionExperts, een netwerk van professionals die vooral modebedrijven ondersteunen in alles behalve de mode zelf.
In de jaren 80 ben ik bij Gert van Dijk enthousiast geworden om als bas in een a-capella koor te zingen (koorgroep Bussem – inderdaad een spelfout). Na een aantal jaar in een Bussums dubbelkwartet en een vooral heel gezellige tijd bij Musicalkoor Amsterdam met John English (het huidige Plankenkoor), heb ik 10 jaar close harmony gezongen bij The Merry Minstrels in Heemskerk onder leiding van Bert Kransberg.  Bij La Grenouille in Haarlem heb ik vanaf 2013 als tenor gezongen en daar bij workshops Michel en Petra leren kennen. En uiteindelijk beland bij Cajanus, een gigantische opera.
Opera, dat was zwaar klassiek en hoorde bij mijn vader. Dat ik daar ooit aan mee zou doen… Maar de muziek van Egon Kracht is onweerstaanbaar, de muzikale en artistieke leiding onovertroffen en het libretto van Hetty Heijting verdient de Nobelprijs voor de literatuur – of draaf ik nu door. Hoe dan ook: het was een geweldig leuk project.
Toen Michel mij vroeg om bestuurslid te worden, hoefde ik daar niet lang over na te denken omdat ik erg enthousiast ben over het ondernemerschap van Petra Ehrismann en Michel Poels. En hun tomeloze inzet om projecten te realiseren met als belangrijk uitgangspunt samenwerking tussen amateurs en professionals.