Zangstudio Haarlem is een initiatief van Petra Ehrismann en Michel Poels, beiden professionele musici die hun sporen als zangpedagoog en uitvoerend musicus reeds lang verdiend hebben. Sinds 10 mei 2012 zijn met name muziektheaterproducties en cursussen, ondergebracht bij Stichting Zangstudio Haarlem. (klik voor meer info)

Petra Ehrismann is geboren in Zwitserland. Na de middelbare school begon zij haar studie dwarsfluit aan de Musikhochschule Winterthur-Zürich, waar ze in 1996 met onderscheiding afstudeerde. Zij is actief geweest op het gebied van zowel orkestspel als kamermuziek en is negen jaar lang verbonden geweest als dwarsfluitlerares aan de Jugendmusikschule Winterthur.

Daarnaast hield zij zich ook al geruime tijd bezig met haar tweede instrument, de stem. Ze begon zangles te nemen en werkte zes jaar lang als assistente bij een kinder- en jeugdkoor, zong in verschillende professionele koren (o.a. Basler Madrigalisten, Schweizer Kammerchor) en trad regelmatig als soliste op.

In 2001 begon zij haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paula de Wit. Later studeerde ze bij Pierre Mak, bij wie zij in juni 2006 haar diploma behaalde. Ze volgde meerdere masterclassen en sinds 2006 regelmatig privélessen bij Margreet Honig. Tegenwoordig laat ze zich ook af en toe door Sarah Castle in Manchester coachen.

Ze werkt als freelance zangeres, zowel solistisch in muziektheater en oratorium als ook bij ensembles als Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. Aan het Vocaallab Nederland, een werkplaats voor hedendaagse vokaalmuziek, verleent ze met regelmaat haar medewerking. Bovendien is ze lid van het in 2005 opgerichte vokaalkwartet Quatre Bouches.

Ze heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd op het gebied van les geven in haar privé-praktijk en op muziekscholen en is sinds september 2010 dirigente van het vrouwenkoor Kippevel in Haarlem.

Klik hier om naar de website van Petra Ehrismann te gaan.

Michel Poels (Nijmegen, 10 mei 1968) studeerde zang aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam en koordirectie aan het Utrechts Conservatorium (HKU), waar hij op 10 mei 2019 zijn Master of Music behaalde. In 1994 won hij als zangstudent het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, voor wat betreft zijn leeftijdscategorie.  Van 1999 tot medio 2013 maakte Michel deel uit van het professionele kamerkoor Cappella Amsterdam. Op dit moment zingt hij incidenteel bij Vocalconsort Berlin.
Michel Poels is een veel gevraagd zanger in muziektheaterproducties en heeft de meeste grote oratoriumwerken op zijn naam staan. Hij zong op festivals van internationale betekenis zoals November Music, Grachtenfestival en Musicmonat Basel.
Samen met Petra Ehrismann richtte hij Zangstudio Haarlem op, een organisatie die zich richt op samenwerking tussen professionals en amateurs in de regio Zuid-Kennemerland. Muziektheaterproducties van hun hand zijn: Kenau de Opera, Cajanus – een gigantische opera, die in de zomer van 2019 haar Finse première beleefde en Rossini.nu. Op dit moment werkt hij met de Russische regisseur Ekaterina Vasileva aan de nieuwe muziektheaterbeleving Cavalleria Rusticana die op 4 maart 2021 in Haarlem in première gaat.
Ook richtte hij in oktober van 2019 Zangstudio Delft op voor muziektheater in de regio Delflanden
Naast de twee ensembles van Zangstudio Delft, Rock me Amadeus en Lady Amazone, dirigeert Michel Poels het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem. Per februari 2020 is hij dirigent van KCOV Halleluja te Rotterdam en is hij een regelmatig gevraagd gastdirigent.

Klik hier om naar de website van Michel Poels te gaan.