Over ons

Zangstudio Haarlem is een initiatief van Petra Ehrismann en Michel Poels, beiden professionele musici die hun sporen als zangpedagoog en uitvoerend musicus reeds lang verdiend hebben. Sinds 10 mei 2012 is een groot deel van de activiteiten zoals projectkoren, muziektheaterproducties en cursussen, ondergebracht bij Stichting Zangstudio Haarlem. (klik voor meer info)

pPetra Ehrismann is geboren in Zwitserland. Na de middelbare school begon zij haar studie dwarsfluit aan de Musikhochschule Winterthur-Zürich, waar ze in 1996 met onderscheiding afstudeerde. Zij is actief geweest op het gebied van zowel orkestspel als kamermuziek en is negen jaar lang verbonden geweest als dwarsfluitlerares aan de Jugendmusikschule Winterthur.

Daarnaast hield zij zich ook al geruime tijd bezig met haar tweede instrument, de stem. Ze begon zangles te nemen en werkte zes jaar lang als assistente bij een kinder- en jeugdkoor, zong in verschillende professionele koren (o.a. Basler Madrigalisten, Schweizer Kammerchor) en trad regelmatig als soliste op.

In 2001 begon zij haar opleiding aan het Conservatorium van Amsterdam bij Paula de Wit. Later studeerde ze bij Pierre Mak, bij wie zij in juni 2006 haar diploma behaalde. Ze volgde meerdere masterclassen en sinds 2006 regelmatig privélessen bij Margreet Honig. Tegenwoordig laat ze zich ook af en toe door Sarah Castle in Manchester coachen.

Ze werkt als freelance zangeres, zowel solistisch in muziektheater en oratorium als ook bij ensembles als Cappella Amsterdam en het Nederlands Kamerkoor. Aan het Vocaallab Nederland, een werkplaats voor hedendaagse vokaalmuziek, verleent ze met regelmaat haar medewerking. Bovendien is ze lid van het in 2005 opgerichte vokaalkwartet Quatre Bouches.

Ze heeft de afgelopen jaren ruime ervaring opgebouwd op het gebied van les geven in haar privé-praktijk en op muziekscholen en is sinds september 2010 dirigente van het vrouwenkoor Kippevel in Haarlem.

Klik hier om naar de website van Petra Ehrismann te gaan.

mMichel Poels (Nijmegen, 10 mei 1968) heeft zich de laatste jaren ontwikkeld tot een all round solo- en ensemblezanger en tot zangpedagoog. Na zijn studie aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam bij Charles van Tassel, volgde hij een aantal jaren lessen bij de bas Pieter van den Berg en bij Ronald Klekamp. Op dit moment wordt hij gecoached door de  Duitse bariton André Morsch. Hij volgde masterclasses bij o.a. Margreet Honig en Udo Reinemann.

Sinds 1998 geeft Michel les aan de VAK Centrum voor de Kunsten te Delft, waar hij 7 jaar lang muzikaal leider was van het door hem opgerichte musicalkoor “Lady, be Good!” . Op dit moment leidt hij “Rock me Amadeus”, eveneens door hemzelf opgericht, een gemengd koor wat zich toespitst op symfonische popmuziek en op muziek op het grensgebied van klassiek en pop. Daarnaast geeft hij individuele zanglessen.

In 1994 won Michel het concours van de Stichting Jong Muziektalent Nederland, voor wat betreft zijn leeftijdscategorie. In 1997 werd voor Michel tijdens de finale van de “Erna Spoorenberg Vokalistenpresentatie” een positief advies gegeven.

Van 1999 tot medio 2013 zong Michel in diverse professionele koren en ensembles als Cappella Amsterdam en Compagnie Bisschoff. Sinds enige tijd legt hij zich meer toe op solistische activiteiten en was hij o.a. te gast bij Theatergroep De Helling, Het Vervolg en bij Stichting De Wijze Nathan. Hij zong diverse opera- en operetterollen en werkte samen met dirigenten als Peter Eötvös, Daniël Reuss, MaNOj Kamps en Emilio Pomario. Tijdens het festival Musica Sacra in 2013 zong hij de titelrol in het oratorium Luther van Boudewijn Tarenskeen (regie: Paul Koek). Michel is vast lid van het in 2005 opgerichte vocaal kwartet Quatre Bouches.

Klik hier om naar de website van Michel Poels te gaan.