Koren of projectkoren kunnen zakelijk/fiscaal vallen onder de eenmanszaak van Michel Poels (KvK. 34343545) of onder Stichting Zangstudio Haarlem (KvK. 55279538). Wanneer projectkoren onder de stichting vallen, maken zij deel uit van een (meestal gesubsidieerde) muziektheaterproductie die het algemeen nut dient.

IVM de maatregelen omtrent het CORONA virus zijn de concerten “In Zuid-Amerikaanse Sferen” en Misa Tango verplaatst naar oktober 2020. Kaarten blijven geldig.

Zaterdag 3 oktober 2020 | 20:15 uur In Zuid Amerikaanse Sferen –> Wilhelminakerk Haarlem
Zondag 4 oktober 2020 |   15.30 uur Misa Tango –> Lutherse Kerk Delft

 

MISA TANGO* EN MISA CRIOLLA

KAMERKOOR VAN ZANGSTUDIO HAARLEM
KONINKLIJK MANNENKOOR ZANG & VRIENDSCHAP

Zaterdag 3 oktober 2020 | 20:15 uur |  Wilhelminakerk Haarlem
Toegangsprijs € 20,00 (tot en met 12 jaar € 12,50)
(exclusief boekingskosten)

Petra Ehrismann – mezzo sopraan
Alvaro Pinto Lyon  tenor
Thijn Vermeulen – klavier
Jacqueline Edeling -bandoneon
strijkkwintet van de HKU (Utrechts Conservatorium)
Ensemble Los Criollos

 

bestel hier uw toegangskaarten

 

Op 28 maart slaan twee Haarlemse koren de handen ineen en voeren op één avond twee Argentijnse missen achter elkaar uit.
Het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem zal de prachtige Misa Tango (Misa a Buenos Aires) gaan uitvoeren voor koor, mezzo-sopraan en tango-ensemble. In deze mis combineert de Argentijnse componist Martín Palmeri de tango-muziek met een klassieke Latijnse mis. De muzikale leiding is in handen van Michel Poels.
Het Koninklijk Haarlems Mannenkoor Zang en Vriendschap het alom zeer gewaardeerde Misa Criolla van Ramírez ten gehore brengen met begeleiding van authentieke Argentijnse instrumenten. Dirigent van Misa Criolla is Arno Vree.

KAMERKOOR VAN ZANGSTUDIO HAARLEM

Het Kamerkoor van Zangstudio Haarlem is opgericht in 2017 en debuteerde in februari 2018 met Vergebliches Ständchen, een programma rond Duits-romantische koormuziek van Johannes Brahms, Franz Schubert en Felix Mendelssohn. Soliste was Petra Ehrismann (alt/mezzo) en het geheel stond onder leiding van Michel Poels.

In mei 2019 verleende het kamerkoor medewerking aan het programma Im Strome des Lebens waarmee Michel Poels zijn Master of Music koordirectie behaalde aan de HKU (Utrechts Conservatorium). Op het programma stonden werken van Britten, Pärt, Schubert, Brahms en Rossini.

In maart 2021 zal het kamerkoor deel uitmaken van operabeleving Cavalleria Rusticana van Zangstudio Haarlem, in samenwerking met de Russische regisseur Ekaterina Vasileva. De première hiervan zal plaatsvinden in De Doopsgezinde Kerk te Haarlem, waarna diverse voorstellingen volgen in Haarlem en Amsterdam.

PROJECTKOREN

Haarlem_BavoZangstudio Haarlem organiseert bijna jaarlijks één of meerdere projectkoren. In een korte tijd wordt het repertoire ingestudeerd en wordt het koor ingezet bij een productie of concert. Malle Babbe de Opera, Kerst met Ernst-Daniël Smid, Stardust Vocal Group, Kenau de Opera, Hoogwater voorheen Laagwater met Wim T. Schippers en Tulpmania zijn producties waarvan het koor samengesteld en ingestudeerd is door Zangstudio Haarlem.

Kenau de Opera was de eerste grote eigen productie van de Zangstudio, gevolgd door Cajanus – een gigantische opera in maart van 2017 en Rossini.nu in november van 2018. In juli van 2019 vond de Finse première plaats van Cajanus – een gigantische opera in Kajaani (Fi).

Klik hier voor meer informatie over Kenau de Opera

Klik hier voor de website van Cajanus een gigantische opera