VERGEBLICHES STÄNDCHEN

Kamerkoor van Zangstudio Haarlem

Romantische koormuziek van Schubert, Brahms en Mendelssohn

Koor van Zangstudio Haarlem o.l.v. Michel Poels
Petra Ehrismann – alt/mezzo
Abigail Richards – klavier

In februari van 2018 vinden de debuutconcerten plaats van het nieuw opgerichte Kamerkoor van Zangstudio Haarlem. 30 zeer gevorderde, geschoolde zangers storten zich op het Duits romantische koorrepertoire van Schubert, Brahms enMendelssohn.

Tijdens de doprskermis viert de romantiek hoogtij. De gasten zoeken toenadering in Schuberts’ Ständchen. Dans en verleiding voeren de boventoon in de beroemde Liebeslieder van Johannes Brahms. Maar dan slaat het noodlot toe in Der Zwerg: onbereikbare liefde met fatale afloop. Om troost en berusting voor het gekwelde hart wordt gesmeekt in de Altrhapsodie. In Letztes Glück, Herbstlied en Abschied vom Walde wordt de getergde ziel onvermijdelijk gespiegeld in de natuur

Vrijdag 9 februari   20.30 uur   Protestantse Kerk Raadhuisstraat 15 Wognum
Zaterdag 10 februari 20.30 uur    Lutherse Kerk Delft  Noordeinde 4  Delft
Zondag 11 februari  15.00 uur   Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, Haarlem

 

PROJECTKOREN

Haarlem_BavoZangstudio Haarlem organiseert bijna jaarlijks één of meerdere projectkoren. In een korte tijd wordt het repertoire ingestudeerd en wordt het koor ingezet bij een productie of concert. Malle Babbe de Opera, Kerst met Ernst-Daniël Smid, Stardust Vocal Group, Kenau de Opera en Hoogwater voorheen Laagwater met Wim T. Schippers, zijn allemaal producties waarvan het koor samengesteld en ingestudeerd is door Zangstudio Haarlem.

Kenau de Opera was de eerste grote eigen productie van de Zangstudio, gevolgd door Cajanus – een gigantische opera in maart van 2017, welke zeer waarschijnlijk hernomen zal worden in 2019 in Kajaani (Finland) en in Tallinn (Estland)

Klik hier voor meer informatie over Kenau de Opera

Klik hier voor de website van Cajanus een gigantische opera