Projectkoren

VERGEBLICHES STÄNDCHEN – Kamerkoor van Zangstudio Haarlem

Romantische koormuziek van Schubert, Brahms en Mendelssohn

Koor van Zangstudio Haarlem o.l.v. Michel Poels
Petra Ehrismann – alt/mezzo
Abigail Richards – klavier

In februari van 2018 vinden de debuutconcerten plaats van het nieuw opgerichte Kamerkoor van Zangstudio Haarlem. 30 zeer gevorderde, geschoolde zangers storten zich op het Duits romantische koorrepertoire van Schubert, Brahms enMendelssohn.

Tijdens de dorpskermis viert romantiek hoogtij in stukken als Ständchen* en Der Gang zum Liebchen **.  Dans en verleiding voeren de boventoon in de beroemde Liebesliederwalzer *, maar in Der Zwerg*slaat de stemming om en zingt de soliste over de onbereikbaarheid van de liefde.  In contemplatieve stukken als de Altrhapsodie** en Herbstlied ** wordt gezocht naar troost en berusting. (* Franz Schubert,  ** Johannes Brahms)

Vrijdag 9 februari   20.30 uur   Protestantse Kerk Raadhuisstraat 15 Wognum
Zaterdag 10 februari 20.30 uur    Lutherse Kerk Delft  Noordeinde 4  Delft
Zondag 11 februari  15.00 uur   Doopsgezinde Kerk, Frankestraat 24, Haarlem

BESTEL HIER UW TOEGANGSKAARTEN (à € 12,50)

 

Haarlem_BavoZangstudio Haarlem organiseert bijna jaarlijks één of meerdere projectkoren. In een korte tijd wordt het repertoire ingestudeerd en wordt het koor ingezet bij een productie of concert. Malle Babbe de Opera, Kerst met Ernst-Daniël Smid, Stardust Vocal Group, Kenau de Opera en Hoogwater voorheen Laagwater met Wim T. Schippers, zijn allemaal producties waarvan het koor samengesteld en ingestudeerd is door Zangstudio Haarlem.

Kenau de Opera was de eerste grote eigen productie van de Zangstudio, gevolgd door Cajanus – een gigantische opera in maart van 2017, welke zeer waarschijnlijk hernomen zal worden in 2019 in Kajaani (Finland) en in Tallinn (Estland)

Klik hier voor meer informatie over Kenau de Opera

Klik hier voor de website van Cajanus een gigantische opera