DSC_8562De Zangcursus in Drawehn 2014 is volgeboekt. U kunt zich nog wel opgeven voor de wachtlijst.

De cursus is bedoeld voor ervaren amateurzangers. Gewerkt wordt aan adem, techniek en interpretatie, in dagelijkse sessies. ’s Ochtends vindt er een korte workshop plaats als warming-up, door één van de docenten. Aspecten uit de zang- en ademtechniek worden daarin gecombineerd met specialiteiten van desbetreffende docent. Dit kan uiteenlopen van beginselen van yoga/ademtechnieken en meditatie tot mime of andere theatrale disciplines. Vervolgens krijgt de cursist twee individuele sessies per dag (met uitzondering van de vrije middagen), waarvan bij één de nadruk ligt op techniek en bij de ander hoofdzakelijk zal worden gewerkt aan repertoire en de interpretatie daarvan. Deze interpretatieles zal zijn onder begeleiding van zowel een zangdocent als van onze pianiste. In principe is het aan alle cursisten vrij om alle lessen bij te wonen als toehoorder, tenzij degene die les heeft het anders wenst.

Naast de individuele lessen is er een aantal ensemblesessies waarbij er stukken worden ingestudeerd die ook een plek krijgen bij de eindpresentatie.

DSC_0111Alhoewel er vanuit een klassieke basis les wordt gegeven, is er naast het klassieke repertoire uiteraard ook ruimte voor musical en popmuziek. Voor technische details adviseren wij contact met ons op te nemen.

Na aankomst in Drawehn op zondagmiddag, starten de lessen op maandagochtend.Zaterdagavond 23 augustus is de eindpresentatie en zondag 24 augustus is de terugreis.Er zijn twee vrije middagen gepland (dinsdag- en donderdagmiddag).

Docenten:

Petra Ehrismann – alt/mezzo
Adélaïde Rouyer – alt/mezzo
Michel Poels – bariton
Gerrie Meijers – piano

Logies :
De cursus vindt in zijn geheel in Seminarhof Drawehn plaats en is gebaseerd op volpension, op basis van één of twee persoonskamers, allen met eigen douche en toilet.

Vervoer :
Drawehn ligt op 475 km van Utrecht en is uitstekend met de auto bereikbaar.
Carpoolen zal door ons zoveel mogelijk worden gecördineerd. Drahwehn is ook bereikbaar met het openbaar vervoer.
Wij zullen voor vervoer zorgen vanaf het dichtstbijzijnde station naar Seminarhof Drahwehn.

Inbegrepen :

  • 7 zanglessen van 40 minuten waarvan minimaal 3  incl. pianistDSC_0030
  • 1 x coaching met pianist
  • ensemblesessies
  • alle gezamenlijke warming-up sessies
  • eindpresentatie
  • logies
  • alle maaltijden

Voor verdere informatie :
E-mail: post@zangstudiohaarlem.nl
Tel: 023-7523747
(of neem contact met ons op via het contactformulier).